1. srečanje otroških tamburaških skupin in orkestrov

08.04.2017
1. srečanje otroških tamburaških skupin in orkestrov

V soboto, 8. aprila 2017, je v Domu II. slovenskega tabora Žalec potekalo že 37. srečanje tamburašev in mandolinistov Slovenije, v okviru katerega je JSKD RS organiziral tudi 1. srečanje otroških tamburaških skupin in orkestrov. Izmed desetih nastopajočih skupin in orkestrov so kar tri prihajale iz Vipave: Mlajši Tamburjaši, otroška tamburaška skupina Bisernice in KD Vipavski tamburaši.

Srečanja, ki ga je organiziral Javni sklad RS za kulturne dejavnosti, območna izpostava Žalec, se je udeležilo 10 tamburaških skupin in orkestrov iz Slovenije in Hrvaške, s tematskimi programi. Mlajši Tamburjaši, ki so nastopili pod vodstvom mag. Vlaste Lokar Lavrenčič, so, z nakej okrepitvami starejših Tamburjašev, zaigrali priljubljene melodije iz otroških filmov: Pika nogavička, Kekčeva pesem in Bratovščina sinjega galeba. Za svoj nastop so si prislužili PRIZNANJE S POHVALO za kvalitetno sestavljen in izveden program. Prireditev so strokovno spremljali: mag. Damir Zajec, Tomaž Habe in Helena Vidic.

Da se za prihodnost tamburaštva na slovenskem ni bati, dokazuje številčnost mladih tamburašev in kvaliteta njihovega izvajanja. Organizacija 1. srečanja otroških tamburaških skupin in orkestrov je pomemben korak za prihodnost. Želimo si, da bi melodija tamburic še dolgo odzvanja.