34. srečanje tamburašev in mandolinistov Slovenije

05.04.2014

V soboto, 5. aprila 2014, je v Bohinjski Bistrici potekalo 34. srečanje tamburašev in mandolinistov Slovenije. Srečanje je potekalo pod okriljem Javnega sklada Republike Slovenije za kulturne dejavnosti (JSKD) in je imelo tekmovalni značaj.

V tekmovalnem delu je sodelovalo 10 skupin. Glasbeno društvo Tamburjaši, ki letos obeležujemo šesto obletnico delovanja, smo se pod vodstvom mag. Vlaste Lokar Lavrenčič, tekmovanja prvič udeležili s svojo celotno zasedbo in bili na tekmovanju skupina z najnižjo povprečno starostjo glasbenikov (16 let). Nizu svojih zavidljivih uspehov iz prejšnjih let, smo dodali še enega, saj smo na tekmovanju prejeli 92,7 točk in ponovno osvojili zlato priznanje.

Poleg zlatega priznanja pa nam je strokovna žirija podelila še posebno nagrado za izvedbo sodobne skladbe Burja, avtorja Vladimirja Horvata, napisane prav za Tamburjaše. Z izvedbo skladbe, ki spada v nabor sodobnih skladb za tamburaške orkestre, smo mladi glasbeniki pokazali svojo zrelost, predanost glasbi in ustvarili celovit umetniški vtis.

Za večji del orkestra, je bilo tekmovanje ognjeni krst, naš uspeh pa odraz trdega dela in vere v naše sposobnosti z strani umetniške vodje mag. Vlaste Lokar Lavrenčič.

Željni novih izzivov, se konec aprila podajmo na turnejo po Franciji.