Koncert s filipinskim mešanim zborom univerze Visayas

02.10.2012

Prav posebno doživetje je za nas Tamburjaše bilo sodelovanje s filipinskim mešanim zborom univerze Visayas v cerkvi sv. Štefana v Vipavi, 2. oktobra. Skupaj z zborom smo oblikovali mašno bogoslužje ter sodelovali ob zaključku zborovskega sakralnega programa. Skupaj smo izvedli Bach-Gounodovo Ave Marijo, Franckov Panis angelicus, Bachovo Jesu bleibet meine Freude ter Haendlovo Alelujo. 

Zbor je na dvomesečni turneji po Evropi in je konec septembra obiskal tudi Slovenijo. Poleg nastopov v Velenju, so se predstavili dijakom Srednje šole Veno Pilon Ajdovščina ter učencem OŠ Draga Bajca Vipava, oblikovali pa so tudi tri sakralne programe in sicer v Vipavskem križu, Šturjah in Vipavi.

Njihov nastop je bil za vse poslušalce posebno doživetje, saj smo poleg izvrstne pevske izvedbe lahko občudovali tudi izjemno ljubezen in predanost petju. Njihova ritmičnost, energičnost in usklajenost se je še posebej odražala v koreografijah, ki jih v Sloveniji ne vidimo ravno pogosto. Posebej nas je presenetila tudi odprtost in prisrčnost članov zbora. Med njihovim bivanjem na našem koncu smo se večkrat družabno srečali in navezali prisrčne prijateljske stike. Škoda le, da se njihovemu povabilu na Filipine ne bomo mogli odzvati. Ker jih v prihodnjih dveh mesecih čaka več zborovskih tekmovanj, držimo pesti za njihov čim boljši nastop, saj jim to pomeni tudi vstopnico za ponovno turnejo po Evropi.