Tamburjaši zopet razveseljevali v Bukovici

01.12.2017
Tamburjaši v Bukovici na Krasu

Na večer 1. decembra, ko so v Ljubljani prižgali lučke, smo Tamburjaši glasbeno popestrili dobrodelno prireditev Lions kluba Vogrsko v Bukovici na Krasu.

Tamburjaši na prvi dan veselega decembra, kot radi poimenujemo mesec nakupov, obdarovanja, srečevanja in dobre volje, nismo prižigali lučk na novoletnih smrekah, temveč smo prižigali lučke v očeh ljudi, ki so se zbrali ob 19.00 na dobrodelni prireditvi Lions kluba Vogrsko v dvorani Zorana Mušiča v Bukovici na Krasu. Zbrana sredstva so bila namenjena dvema osnovnima šoloma za projekt Lions botrstvo.

Po gledališki predstavi Vinka Möderndorferja z naslovom Vaja zbora, v izvedbi gledališkega društva Kontrada Kanal, smo dogodek glasbeno obogatili v združeni zasedbi Mlajših in starejših Tamburjašev. Pod vodstvom dirigentke Mojce Lavrenčič, ki je ponovno poprijela za bisernico in z njo vodila 20 članski orkester, smo zaigrali nekaj vedrih skladb, še ne božično obarvanih. Na spored smo uvrstili Golovrško polko in polko Veruška, nesmrtne Savske valove Dragutina Hruze in Slovenija od kod lepote tvoje, pri Kekčevi pesmi in Bratovščini sinjega galeba pa je z nami prvič nastopil vokalist Jakob Lozej. Z nami pa vsekakor ni zapel tudi zadnjič, temveč bomo sodelovanje še nadgrajevali in že 26. decembra ga boste imeli priložnost slišati na našem novoletnem koncertu v Kulturnem domu v Vipavi, na katerega vas že sedaj prisrčno vabimo.

S svojim igranjem smo si prislužili krepke aplavze, največ pa nam pomenijo pozitivni odzivi poslušalcev, ki so se nam po dogodku prišli zahvaliti za lep in navdihujoč nastop. Povabilu v Bukovico se bomo z veseljem še kdaj odzvali.