Dogodki

Božični koncert v Novi Cerkvi

26.12.2010

V nedeljo, 26. decembra 2010 je Mešani cerkveni pevski zbor Nova Cerkev priredil tradicionalni Božični koncert v cerkvi Sv. Lenarta v Novi Cerkvi pri Celju. Nastopali so: Mešani cerkveni pevski zbor Nova Cerkev, Otroški cerkveni pevski zbor, ansambel Modrijani, harfistka Veronika Tadina ter mi, Tamburjaši iz Vipave s solistko Anjo Lavrenčič.

 

Revija šolskih PZ in tamburašev

26.11.2010

Osnovna šola Draga Bajca Vipava je 26. novembra 2010 organizirala Revijo šolskih pevskih zborov in tamburašev. Na prireditvi je nastopilo šest pevskih zborov šole in naš otroški tamburaški orkester, ki je hkrati Tamburaški orkester OŠ Draga Bajca, saj so člani vsi osnovnošolci. Predstavili so se s tremi skladbami:

  • Boris Krnic  TAMBURAŠKE SLIČICE /Koračnica, Medo pleše, Veselo kolo/
  • P. I. čajkovski, prir. D. Varga  SANJARJENJE
  • Slov. ljudska, prir. V. L. Lavrenčič  DAJTE DAJTE

Tamburjaši v Našicah

19.11.2010

V petek, 19. novembra, smo se Tamburjaši odpravili v Slavonijo in v Našicah nastopili na tamburaškem koncertu z mednarodno udeležbo. Poleg nas, domačinov ter gostov iz Osijeka, so nastopili še tamburaši iz Bosne in Hercegovine ter Madžarske. Koncert je bil organiziran v spomin 125. obletnice rojstva prve hrvaške skladateljice Dore Pejačević in 25. obletnice glasbene šole v Našicah, ki nosi ime po tej skladateljici. Na koncertu smo se spomnili tudi nedavno preminulega velikega tamburaškega strokovnjaka in skladatelja Julije Njikoša.

Martinovanje

13.11.2010

Dne 13.11.2010 smo bili mladinska skupina tamburjaši povabljeni na martinovanje v klet Vinarstvo Andlovic. Lepo so nas sprejeli in tudi gostje so bili prijetno presenečeni nad našim prihodom. Zaigrali smo nekaj skladb iz našega repertoarja , kasneje pa so nas pogostili. Večer se je nadaljeval s plesom ob živi glasbi, med pavzami pa smo se nasmejali ob raznih skečih. Vsi povabljeni gostje so bili z našim igranjem zadovoljni, in že smo dobili nekaj ponudb za nastop.

Neža

 

Proslava "Pod Čavnom visokim prebivam"

03.10.2010

V okviru Kulturnih dnevov 2010 smo v nedeljo 3. oktobra sooblikovali kulturni program na proslavi »Pod Čavnom visokim prebivam« v Lokavcu z odprtjem prizidka k dvorani ter dveh razstav: ob 20-letnici delovanja Društva Doli in fotografij dr. Evgena Bavčarja »Spet domov«.
Začeli so  lokavški pevci s slovensko himno. Na proslavi je bilo slišati veliko lepih besed, pohval in opisov različnih dejavnosti, ki v Lokavcu aktivno potekajo. Nastopali so otroci z zanimivimi prizori. Podeljeno je bilo tudi priznanje Edmunda Čibeja dr. Evgenu Bavčarju.
Veseli smo, da smo svoj del kulturni prireditvi pridali tudi mi.

 

Strani