Dogodki

Revija šolskih PZ in tamburašev

26.11.2010

Osnovna šola Draga Bajca Vipava je 26. novembra 2010 organizirala Revijo šolskih pevskih zborov in tamburašev. Na prireditvi je nastopilo šest pevskih zborov šole in naš otroški tamburaški orkester, ki je hkrati Tamburaški orkester OŠ Draga Bajca, saj so člani vsi osnovnošolci. Predstavili so se s tremi skladbami:

  • Boris Krnic  TAMBURAŠKE SLIČICE /Koračnica, Medo pleše, Veselo kolo/
  • P. I. čajkovski, prir. D. Varga  SANJARJENJE
  • Slov. ljudska, prir. V. L. Lavrenčič  DAJTE DAJTE

Martinovanje

13.11.2010

Dne 13.11.2010 smo bili mladinska skupina tamburjaši povabljeni na martinovanje v klet Vinarstvo Andlovic. Lepo so nas sprejeli in tudi gostje so bili prijetno presenečeni nad našim prihodom. Zaigrali smo nekaj skladb iz našega repertoarja , kasneje pa so nas pogostili. Večer se je nadaljeval s plesom ob živi glasbi, med pavzami pa smo se nasmejali ob raznih skečih. Vsi povabljeni gostje so bili z našim igranjem zadovoljni, in že smo dobili nekaj ponudb za nastop.

Neža

 

Srečanje DARS-a

05.06.2010

V soboto, 5. junija smo s svojim nastopom otvorili tradicionalno srečanje delavcev Darsa, ki je bilo letos v Vipavi. Igrali smo v velikem šotoru, ki je bil edina senca na tistem področju Vipave. Zato se je v njem zbralo veliko ljudi. Z veseljem so poslušali znane slovenske in tuje pesmi v naši izvedbi.

Besedilo: Matevž

1. redni občni zbor

14.03.2010

V nedeljo, 14. marca smo imeli v Kulturnem domu v Vipavi 1. redni občni zbor društva. Srečanje smo začeli z nastopom obeh skupin Tamburjašev. Podano je bilo poročilo o ustanovni skupščini ter predstavljen Statut Glasbenega društva Tamburjaši. Sledil je vpis članov v društvo in imenovanje organov. Potrdili smo Pravilnik o finančnem poslovanju ter predstavili in sprejeli program dela društva za leto 2010. Predstavljen in potrjen je bil tudi finančni načrt za leto 2010.

Po končanem občnem zboru smo se zadržali v prijetnem druženju.