Dogodki

Srečanje tamburaških skupin in orkestrov v Budanjah

15.03.2014

V soboto, 15. marca 2014, je v Budanjah potekalo srečanje tamburaških skupin in orkestrov. Nekaj članov mlajših tamburjašev je sodelovalo tudi v Otroškem tamburaškem orkestru OŠ Draga Bajca Vipava. Odigrali so tri skladbe: Golovrško Polko, Tam kjer murke cveto in Čebelico Majo.  Tamburjaši smo se predstavili zadnji in z odigranimi tremi skladbami zaključili glasbeni večer v Budanjah. Odigrali smo Plesi iz Mežiške doline, Španski ples in Med iskrenimi ljudmi z vokalom Tjašo Fajdiga.

Revija šolskih PZ in tamburašev

26.11.2010

Osnovna šola Draga Bajca Vipava je 26. novembra 2010 organizirala Revijo šolskih pevskih zborov in tamburašev. Na prireditvi je nastopilo šest pevskih zborov šole in naš otroški tamburaški orkester, ki je hkrati Tamburaški orkester OŠ Draga Bajca, saj so člani vsi osnovnošolci. Predstavili so se s tremi skladbami:

  • Boris Krnic  TAMBURAŠKE SLIČICE /Koračnica, Medo pleše, Veselo kolo/
  • P. I. čajkovski, prir. D. Varga  SANJARJENJE
  • Slov. ljudska, prir. V. L. Lavrenčič  DAJTE DAJTE

39. revija otroških in mladinskih pevskih zborov Primorske – Naša pomlad 2009

31.03.2009

Vipavski Kulturni dom je 31. marca gostil 11 zborov osnovnih šol Občine Ajdovščina in Vipava, srednje šole Veno Pilon iz Ajdovščine  ter vipavskega vrtca.

Tamburjaši smo priskočili na pomoč otrokom iz vrtca in zaigrali tri pesmi, ki jih je uglasbila naša glasbena pedagoginja Vlasta Lokar Lavrenčič.