O nas

 

Glasbeno društvo TAMBURJAŠI iz Vipave je bilo ustanovljeno leta 2008. Sestavljajo ga 25 mladih tamburašev, od osnovnošolcev do študentov, ki svoje tamburaško znanje pridobivajo na Osnovni šoli Draga Bajca ter v Glasbenem zavodu H. O. Vogriča pod mentorstvom glasbene pedagoginje, mag. Vlaste Lokar Lavrenčič. Njihovo ime vključuje značilnost kraja, od koder prihajajo - burjo. V svoj repertoar vključujejo originalne tamburaške skladbe, slovenske ljudske pesmi in popevke, priredbe klasičnih in popularnih skladb. Prirejajo samostojne koncerte, udeležujejo se tekmovanj in festivalov, sodelujejo na prireditvah ob državnih praznikih, s svojimi zvoki pa obogatijo tudi razne druge svečane priložnosti (poroke, poslovne dogodke, svečane večerje, praznovanja rojstnih dni …). Pogosto sodelujejo z drugimi tamburaškimi in pevskimi skupinami ter vokalnimi in instrumentalnimi solisti.

Poleg nastopov doma so gostovali v Italiji, Avstriji, Nemčiji, Švici, Franciji, na Hrvaškem, v Bosni in Srbiji. Vztrajnost, požrtvovalnost ter strokovno delo so pripomogli, da se društvo lahko pohvali s številnimi zlatimi priznanji na državnih in mednarodnih tekmovanjih. Nazadnje so osvojili zlato priznanje s pohvalo na državnem tekmovanju, 16. aprila 2016 v Lendavi.

Glasbeno društvo Tamburjaši od ustanovitve dalje strokovno in organizacijsko vodi Vlasta Lokar Lavrenčič, asistentka, koncertna mojstrica in vodja najstarejše skupine pa je študentka magistrskega študija orkestralnega dirigiranja na Akademiji za glasbo v Ljubljani, Mojca Lavrenčič.

Spremljajte nas preko Facebook strani - všečkajte nas TUKAJ (klik) ali preko YouTube kanala - sledite nam TUKAJ (klik).