Literarno popoldne s Tamburjaši na Krasu

21.08.2016

Kras, 21. 8. 2016 - Šesterica Tamburjašev je danes sodelovala na literarnem popoldnevu pred hiško sredi narave, blizu Ponikev na Krasu, ki ga je gostil pesnik, prevajalec, publicist, sociolog in kolumnist Milan Šelj, ki je skupaj z mezzosopranistko v SNG Opera in balet Ljubljana Zdenko Gorenc polepšal večer številnim ljubiteljem Krasa in poezije.

Številni ljubitelji Krasa in poezije so z velikim zanimanjem prisluhnili poeziji, katera je zajemala tudi deklamacijo štirih pesmic, ter celoten dogodek nagradili z bučnim aplavzom. Tamburjaši smo, skupaj z mezzosopranistko SNG Opera in balet Ljubljana Zdenko Gorenc, poskrbeli za glasbeni predah med deklamacijami.

Bili smo priča lepemu sprejemu in izvrstni poeziji.

Milan Šelj, rojen 1960, je komparativist, sociolog, prevajalec in publicist. Od leta 1992 živi in dela v Londonu. Doslej je izdal tri pesniške zbirke: prvenec »Darilo« (2006), zbirko »Kristali soli« (2010), ter najnovejšo tretjo zbirko »Gradim gradove« (2015). Zanimajo ga predvsem zgodbe, ki se dotaknejo slehernega človeka in v tem tudi vidi smisel literature. Piše prave pesmi, za prave ljudi, v pravih situacijah, ki se dotaknejo srca (povzetek iz spletnih virov).