Tamburjaši obogatili 14. srečanje prijateljev in dobrotnikov Centra Aletti

06.11.2016
Tamburaši, vokalna skupina Grlice in komorni zbor Plejade na 14. srečanju Centra Aletti v župniji Dravlje

Na zahvalno nedeljo, 6. novembra 2016, ob 15.00 uri smo Tamburjaši s pomočjo lepih glasov vokalne skupine Grlice iz Budanj in komornega zbora Plejade iz Ajdovščine obogatili bogoslužje prijateljev in dobrotnikov Centra Aletti v župniji Dravlje v Ljubljani.

Bogoslužje, ki ga je vodil p. Milan Žust in s pridigo obogatil p. Marko Ivan Rupnik DJ, direktor Centra Aletti, smo glasbeno pospremili z mašnimi stavki tamburaške maše Missa de misericordia Dei, ki jo je prav za naš tamburaški orkester napisal Patrick Quaggiato in smo jo krstno izvedli junija v Vipavi ter z drugimi duhovnimi pesmimi, katerih večina je bila pripravljena prav za to priložnost.

Po prvem sodelovanju s Centrom Aletti leta 2014 pri maši na ljubljanskih Žalah skupaj z vokalno skupino Radost iz Godoviča, smo bili letos povabljeni k praznovanju njihove 25. obletnice delovanja. Več od delovanju Centra Aletti si preberite na spletni strani www.centroaletti.com.

Zbrani so nam z veseljem prisluhnili, deležni smo bili številnih pohval in dobili smo tudi vabila za nova sodelovanja. Po pogovoru s patrom Markom Ivanom Rupnikom, ki je predstavljal nastanek in delovanje Centra Aletti, smo tamburaši presenetili z nekaj narodnimi vižami in z odlično torto, ki jo je za praznovanje spekla Vlasta Lokar Lavrenčič. Ker bi bila pot do Rima za torto predolga, smo jo razdelili med vse prisotne, ki jih je bilo za polno Draveljsko cerkev. Kot po poznanem Jezusovem čudežu, tudi pri nas nihče ni bil prikrajšan za kos slastne torte, ki  smo jo z užitkom pojedli do zadnje drobtinice.

Čeprav se je slovesnost zavlekla v večerne ure, nas je napolnila z veseljem. Po prvem snemanju za zgoščenko z Dalmatinskimi skladbami in intenzivnimi pripravami na bogoslužje, moramo tamburaši zavihati rokave, saj nas že 26. decembra čaka novoletni koncert z zahtevnim in novim programom. Letošnja tamburaška sezona je vse od sodelovanja na Oživeli ulici v Kopru v avgustu zelo živahna. Veselje, ki ga s svojim igranjem prinesemo ljudem, nas motivira, da vztrajamo kljub večkrat bolečim prstom.

Zato se veselimo, da bomo lahko skupaj z Vami 26. decembra ob 18.00 v kulturnem domu v Vipavi pospremili staro leto in pozdravili novo s prijetnimi melodijami, ki jih bodo letos poleg orkestra sooblikovali še štirje odlični vokalni solisti. Lepo povabljeni!

Avtorica članka: Mojca Lavrenčič
Avtor fotografij: Marko Lavrenčič