Dogodki

Tamburjaši v Našicah

19.11.2010

V petek, 19. novembra, smo se Tamburjaši odpravili v Slavonijo in v Našicah nastopili na tamburaškem koncertu z mednarodno udeležbo. Poleg nas, domačinov ter gostov iz Osijeka, so nastopili še tamburaši iz Bosne in Hercegovine ter Madžarske. Koncert je bil organiziran v spomin 125. obletnice rojstva prve hrvaške skladateljice Dore Pejačević in 25. obletnice glasbene šole v Našicah, ki nosi ime po tej skladateljici. Na koncertu smo se spomnili tudi nedavno preminulega velikega tamburaškega strokovnjaka in skladatelja Julije Njikoša.

XXXII. mednarodni festival hrvaške tamburaške glasbe – Osijek 2009

23.05.2009

Festivala, ki se je odvijal v več krajih Slavonije ter v Avstriji in na Madžarskem od 15. do 24. maja 2009, se je udeležilo 30 orkestrov. Tamburjaši smo nastopili v soboto, 23. maja, v Starem Petrovem Selu blizu mesta Nova Gradiška v športni dvorani Osnovne šole Ivana Gorana Kovačića. Osvojili smo 93 točk in prejeli Zlato plaketo ter s tem ponovili odličen rezultat z 29. srečanja tamburašev in mandolinistov Slovenije v Semiču.

Gostovanje pri tamburaškem orkestru KUD Varteks v Varaždinu

Varaždinskim prijateljem smo vrnili dvodnevni obisk. Organizirali so nam koncerta v Kongresni dvorani hotela Minerva v Varaždinskih toplicah in v veličastni koncertni dvorani Hrvaškega narodnega gledališča v Varaždinu. Nastopali so tudi Klapa Motovun iz Istre, domača Vokalna dekliška skupina Fijolice in operna pevka sopranistka Valentina Geci. Preživeli smo dva nepozabna dneva pri enem najboljših tamburaških orkestrov Hrvaške.