Dogodki

Gostovanje v Franciji

01.05.2014

Tamburjaši smo letošnje prvomajske praznike preživeli v Franciji, kjer nismo le tamburali, temveč tudi spoznavali življenje in delo slovenskih izseljencev v severovzhodni Franciji ter si ogledali najvažnejše znamenitosti francoske prestolnice. Družbo na potovanju so nam delala dekleta ženskega pevskega zbora Radost iz Godoviča z zborovodkinjo Damjano Vončina, ki so naše koncerte vokalno bogatile z ubranimi glasovi.

 

Gostovanje v Frankfurtu

07.04.2011

V četrtek 7.4.2011 smo se Tamburjaši s srednješolskim pevskim zborom Veno Pilon odpravili proti Bensheimu na gostovanje k pevskemu zboru AKG, ki je lansko poletje gostoval pri nas. Po celodnevni vožnji smo se seznanili z gostitelji in se nastanili po družinah.

 

 

Gostovanje pri tamburaškem orkestru KUD Varteks v Varaždinu

Varaždinskim prijateljem smo vrnili dvodnevni obisk. Organizirali so nam koncerta v Kongresni dvorani hotela Minerva v Varaždinskih toplicah in v veličastni koncertni dvorani Hrvaškega narodnega gledališča v Varaždinu. Nastopali so tudi Klapa Motovun iz Istre, domača Vokalna dekliška skupina Fijolice in operna pevka sopranistka Valentina Geci. Preživeli smo dva nepozabna dneva pri enem najboljših tamburaških orkestrov Hrvaške.