Tamburjaši smo popestrili Martinovanje v Vojščici

26.11.2016
Tamburaši in zvoki tamburic na Martinovanju v Vojščici

V deželi terana in pršuta se veselje ob rujni kapljici po blagoslovu sv. Martina še ni zaključilo. K popestritvi degustacije in razglasitve najboljših vin v Vojščici, v soboto 26. novembra, smo bili povabljeni tudi Tamburjaši. Že vnaprej vas lepo vabimo, da se nam pridružite na novoletnem koncertu, ki ga bomo priredili 26. decembra ob 18. uri v Vipavi.

Po intenzivnih vajah za novoletni koncert, se je sedemčlanska ekipa, tokrat v prav posebni zasedbi skupaj z mentorico Vlasto na 2. bisernici, odpravila med nasmejane ljudi, ki so se nam ob spletu ljudskih, narodno-zabavnih, popularnih in dalmatinskih, pridružili z ubranim petjem.

Pri skladbi "Vela Luka" se nam je pridružil trobentač Gregor Rogelja, s katerim smo v preteklosti že sodelovali, v soboto pa navdušeno ugotovili, da je doma prav v Vojščici. Skupno muziciranje je bilo v veselje nam in ljudem pod odrom, ki so bili ena najboljših publik, kar smo jih kdajkoli imeli. Številni so se nam ob okrepčilu prišli zahvalit za tako lep nastop. Najlepši kompliment smo dobili od poslušalke, ki je dejala, da smo ji z našo glasbo podarili dodatno leto življenja. Tamburjašem je najbolj dragoceno, če se dotaknemo src ljudi in kadar čutimo pozitiven odziv publike, z večjim zanosom tudi igramo. Zaradi tega včasih žrtvujemo tudi kakšno struno. Tokrat nismo bili skromni, saj je zavzetost terjala struno na berdi, vendar je naš berdist Aleksander, kljub temu suvereno izpeljal nastop do konca.

Ta večer nam ostaja v zelo lepem spominu in nas spodbuja pri nadaljnih nastopih, ki jih imamo še naslednja dva vikenda ob podobni priložnosti, predvsem pa pri intenzivnih pripravah na novoletni koncert, ki ga bomo imeli 26.12. ob 18. uri v kulturnem domu v Vipavi. Program bo precej pester, saj bomo imeli v gosteh izvrstne soliste ter zasedbo, ki je v Vipavi še ni bilo slišati. Več o koncertu kmalu zasledite na naši strani.